Start Ekonomi Fastigheten Stadgar Historia Omgivning Kontakt Information

 Brf Atmosfären nr 1

 

Utanför närområdet


 


Globen, Stockholms stoltaste landmärke söder om stan, syns på långt håll och lockar med stora konserter, mässor och sportevenemang.

Varje dag kommer människor från hela världen för att titta på den futuristiska arkitekturen i betong , glas och stål. Den klotrunda byggnaden invigdes våren 1989. Det första stora evenemanget var VM i ishockey samma år.

Redan 1951 drogs tunnelbana till området som sedan bytte namn  till station Globen. Vintern 2010 invigdes  den nya utsiktsattraktionen  Sky View på Globens utsida. Två gondoler ( på räls ! ) tar dig 130 meter över havet till toppen. 

Sommaren 2013 var det dags för Globenområdets nya familjemedlem - Tele 2 Arena -  att slå upp sina portar. Med 30 000 sittplatser blir idrotts- och evenemangsarenan ett komplement till de befintliga arenorna. 

Stockholms nya världsarena med spännande design lovar mycket för framtiden. 

Globen 

      Globen drar ständigt nya besökare

 

Skogskyrkogårdens begravningsplats med sitt stora kors är en av de första byggnaderna som möter besökaren vid stora infarten till  Enskede.

Arkitekterna  Gunnar Asplund och Sigurd Lewerentz ritade området åren 1916 till 1940. Begravningsplatsen – Sveriges största - är upptagen på FN-organet UNESCO:s världsarvslista och på kyrkogården rullar kollektiva bussar.

Miljön fascinerar ... Här finns  fem kapell för begravningsceremonier med enastående konst-, kultur-,och arkitekturupplevelser, till exempel Skogskapellet ritat av Gunnar Asplund (1921). Muren som omger platsen är till större delen uppförd som nödhjäpsarbete under den svåra arbetslösheten 1923-32.  

Här ligger många kändisar begravda, som fotbollsspelaren Nacka Skoglund, författaren Ivar Lo-Johansson och den svenska filmstjärnan Greta Garbo som avled i New York våren 1990. 

 

 

Skogskyrkogarden

   Skogskyrkogården i  vinterskrud. Granitkorset              är formgivet av Gunnar Asplund 

Hammarby Sjöstad ligger, som namnet berättar, vid vattnet. Hit hojar du på mindre än en kvart. Och kan sedan åka gratisfärja över vattnet och få en fin sjötur på köpet!

Området är även en mötesplats för människor med olika bakgrund och intressen - till exempel Kulturama som utbildar unga människor i musik och sång. Här planterades träd och platsen använts för torghandel med försäljning av fisk.

Sjöstaden har det mesta: bibliotek, parker, småbåtshamn och till och med spårvagn (Tvärbanan)! Området kring gamla Lumafabriken  (uppförd 1929-30) - i ren funkisstil  och k-märkt -  har idag förvandlats till en modern stadsdel  med sina restauranger, kaféer och nära till Sickla köpkvarter.

Hammarby sjöstad tillhör administrativt Södermalms stadsdelsområde.  

 

             Ta båten i Hammarby Sjöstad !

 
 
brfatmosfaren1.hemochfastighet.se
Brf Atmosfären nr 1 © 2020


Föreningen förvaltas av Nabo.
Klicka på logotypen till höger för att komma till hemsidan där du kan
logga in till föreningens Intranät och Styrelseverktyg
Nabo